top of page
  • Yazarın fotoğrafıSelin İlke BAL

28 Eylül 2024 Haftası Dünyada Neler Oldu?


49Weekly

28 Eylül 2024


HİZBULLAH, LİDERLERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

İsrail ordusu tarafından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen “Yeni Düzen” isimli operasyonda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve kızının öldüğü açıklandı. Hamas, Nasrallah’ın ölümünün sadece direnişi güçlü kılacağını söylerken İsrail yetkilileri “İsrail Devletini tehdit eden herkese nasıl ulaşacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.



NETANYAHU BM GENEL KURULUNDA

ABD'nin New York kentinde düzenlenen 79'uncu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılan Netanyahu, Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren ülkesinin “hayatı için savaştığını”, BM Genel Kurulu'na gelme niyetinin olmadığını, ancak olası yanlış anlaşılmaları düzeltmek için Kurul'a geldiğini söyledi. Türkiye heyeti ve birçok delegasyon, Netanyahu'nun Kurul'a hitabını salonu terk ederek protesto etti



TÜRKEVİ SORUŞTURMASI

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında zamanında Türkevi'nin açılması için gerekli ruhsatları çıkarmakta yardım etmesi karşılığında seçim kampanyası için Türkiye’den yasa dışı bağış aldığına dair suçlamalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı BM Genel Kurulu toplantısının düzenlendiği tarihe denk geldi. Erdoğan, Joe Biden'ın düzenlediği akşam yemeğine katılmaktan vazgeçerken Dışişleri Bakanlığı “Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız mümkün değil.” şeklinde açıklama yaptı. 




Yazı & Tasarım: 

Selin İlke Bal



Comments


Son Eklenenler

bottom of page