top of page
  • Yazarın fotoğrafıSelin İlke BAL

Bu Hafta Dünyada Neler Oldu?

49Weekly

16 Ağustos 2024


İSRAİL’E MÜHİMMAT YARDIMI

Pentagon, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'e 20,3 milyar dolarlık silah ve mühimmat satışına onay verdiğini duyurdu. Toplam değeri 18,9 milyar doları bulan 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı tüm satışın içindeki en büyük payı oluşturdu. Ayrıca pakette 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi ile 32 binden fazla tank mermisi ve diğer ilgili ekipmanlar da yer aldı.


RUSYA UKRAYNA’YI “TERÖRİST EYLEMLERLE” SUÇLUYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna güçlerinin Rus topraklarına yönelik devam eden saldırılarıları sebebiyle barış görüşmelerini askıya almaya kararı verdiğini duyurdu. Ukrayna ise bölgedeki ilerleyişini  "Ukraynalı askerlerin zaferi giderek daha da yakınlaştırdığı ve düşmanın hiçbir girişimlerinin buna engel olamayacağı" şeklinde açıkladı.


TRUMP’IN E-POSTALARI ÇALINDI

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın kampanya e-postalarının saldırıya uğradığı iddia edildi. Trump'ın kampanya ekibinden yapılan açıklamada, hassas bilgiler içeren kampanya içi belgelerin çalınmasından İran'ın sorumlu olduğu öne sürüldü. 


TÜRKİYE-IRAK ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ

Türkiye ve Irak Savunma Bakanları, askeri işbirliği ve terörle mücadeleyi içeren bir mutabakat zaptına imza attı. Anlaşma kapsamında, Bağdat'ta bir Güvenlik Koordinasyon Merkezi kurulurken bir Türk üssü Irak'a devredilecek ve Türkiye-Irak Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi açılacak.



Yazı & Tasarım: Selin İlke BAL

Commenti


Son Eklenenler

bottom of page