top of page
  • Yazarın fotoğrafıSelin İlke BAL

Bu hafta dünyada neler oldu?

49Weekly

25 Ağustos 2024


AZERBAYCAN BRICS YOLUNDA

Geçtiğimiz salı günü; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü ve ardından Azerbaycan BRICS'e resmi katılım başvurusu yaptı. Aliyev, 2022 müttefiklik bildirgesinin başarıyla uygulandığını belirtirken, Putin iki ülkenin ticaret hacminin potansiyelinin altında kaldığını ifade etti.


İSRAİL, FİLİSTİNLİ AİLELERİN SIĞINDIĞI OKULU VURDU

İsrail, Filistinli ailelerin barındığı "Mustafa Hafız" adlı okul binasını hedef aldı. İsrail ordusu, saldırının teröristlere yönelik olduğunu iddia etti. Al Jazeera'ye göre en az 12 kişi hayatını kaybetti, Filistinli yetkililer ise 15 kişinin yaralandığını belirtti.


ABD VE GÜNEY KORE’DEN ORTAK TATBİKAT

Kuzey Kore’nin balistik füze denemeleri ve askerî faaliyetlerini artırması üzerine, Güney Kore ve ABD 11 günlük Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatına başladı. Tatbikatta 19 bin Güney Kore askeri yer alacak ve amfibi çıkarma ile canlı atış dahil 48 saha eğitimi yapılacak.


İSRAİL’DEN EL FETİH’E SALDIRI

İsrail ordusu, Lübnan'da ilk kez Filistin Başbakanı Mahmut Abbas’ın liderliğini yaptığı El Fetih hareketini hedef aldı ve örgüt yetkilisi Halil Makdah'ı öldürdü. El Fetih, saldırının "bölgesel savaş başlatmak amacıyla" yapıldığını belirtti. Bu, İsrail'in El Fetih'e yönelik ilk saldırısı olarak kaydedildi.



Yazı & Tasarım: 

Serhat Onur Çobanbeyli

Selin İlke Bal

Comentarios


Son Eklenenler

bottom of page