top of page
49w-white-png.png
  • Yazarın fotoğrafıFatma Pelin Göçer

Bu Hafta Dünyada Neler Oldu?

49Weekly

13 Eylül 2024


GONZALEZ İSPANYA'YA SIĞINDI

Venezuela muhalefet lideri Edmundo Gonzalez, tartışmalı başkanlık seçiminden sonra Maduro'nun baskıları nedeniyle İspanya'ya kaçtı ve siyasi sığınma talebinde bulundu. Gonzalez'in bu kararı, ülkedeki artan siyasi baskılar ve muhalefete yönelik zulmün derinleştiğini gözler önüne seriyor.



MEKSİKA, YARÇIŞLARI SEÇİMLE BELİRLEYECEK

Meksika Senatosu, Çarşamba sabahı ülkenin yargı sistemini değiştirecek anayasa revizyonunu onayladı. Bu düzenleme, tüm yargıçların seçimle göreve gelmesini zorunlu kılarken, eleştirmenler yargı bağımsızlığının zarar göreceği ve demokrasinin tehdit altında olacağı uyarısında bulundu.

Meksika, YargıçlarI Seçimle Belirleyecek

TRUMP VE HARRİS KARŞI KARŞIYA

ABD’nin 5 Kasım’da  gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesinde, Donald Trump ve Kamala Harris ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi. Göçmenlik, kürtaj ve İsrail politikaları gibi kritik konuların ele alındığı programda, Harris’in güçlü ve net mesajları, Trump’ı çoğunlukla savunmada bıraktı.


EYGİ CİNAYETİ İÇİN ULUSLARARASI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada Türk asıllı Amerikalı Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusu tarafından öldürülmesiyle ilgili bir soruşturma başlatıldığını ve failler için uluslararası yakalama emri talep edileceğini duyurdu.



Yazı & Tasarım: 

Fatma Pelin Göçer

Selin İlke Bal

Son Eklenenler

49W küresel gündem, siyaset ve ekonomi konularında içerik üretir. Olayları bir sosyal bilimci titizliğiyle ele alırken, sunuşu her seviyeden muhatabın anlayacağı bir üslupla birleştirmeyi hedefler. Siz de ekibimizin bir parçası olmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim: kirkdokuzw@gmail.com

49w-white-small-png.png

Takip Edin

  • Youtube
  • X
  • Instagram
  • Facebook

©2018-23 kırkdokuzw | Tüm Hakları Saklıdır

Site by Ali B. Bosca

bottom of page