top of page
  • Serhat Onur Çobanbeyli

Bu hafta dünyada neler oldu?

49Weekly

21 Eylül 2024



Pezeşkiyan’dan Teminat

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Mahsa Amini protestolarının ikinci yılında yaptığı açıklamada, ahlak polisinin artık kadınları başörtüsü zorunluluğu konusunda rahatsız etmeyeceğini söyledi. BM ise İran'da halen sert cezalar uygulandığını vurguladı.


Rusya ve Ukrayna Arasında Esir Takası

Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takası kapsamında 103 Rus ve 103 Ukraynalı asker karşılıklı serbest bırakıldı. Takas, Birleşik Arap Emirlikleri'nin insani arabuluculuk çalışmalarıyla gerçekleştirildi.

Rusya ve Ukrayna Arasında Esir Takası

Lübnan’da Hizbullah-İsrail Gerilimi Tırmanıyor

Lübnan’da Hizbullah mensuplarına ait çağrı cihazlarının patlaması sonucu en az 9 kişi hayatını kaybetti, 2.750 kişi yaralandı. Hizbullah, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz bir açıklama yapılmadı.

Lübnan’da Hizbullah-İsrail Gerilimi Tırmanıyor

Avrupa'da Şiddetli Sel Felaketi

Orta Avrupa’yı vuran sel felaketi Romanya, Polonya, Çekya ve Avusturya’da hayatı felç etti. Toplamda 8 kişi hayatını kaybederken yüz binlerce kişi tahliye edildi. Yetkililer yağışın devam etmesi durumunda, vaziyetin daha da kötüleşebileceğini belirtiyor.

Avrupa'da Şiddetli Sel Felaketİ

Trump'a Suikast Girişimi İddiası

FBI, Florida’da golf oynayan Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimi ihbarına karşı harekete geçti. Şüpheli Ryan Wesley Routh tutuklandı. Kamala Harris, Trump’ın güvende olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.


Rusya  Ordusunu Yine Büyütüyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ordusunu 2,4 milyon kişinin üzerine çıkaran kararnameyi imzaladı. Bu genişleme, Ukrayna işgalinden sonra alınan üçüncü karar ve Rusya’yı Çin'den sonra dünyanın en büyük ordusuna sahip ülke haline getiriyor.






Yazı & Tasarım: 

Serhat Onur Çobanbeyli

Selin İlke Bal

Comments


Son Eklenenler

bottom of page